Auditoria Badalona

per una Auditoria Ciutadana Municipal a Badalona. PACD – Badalona

Badalona declara il·legítim part del seu deute

Nota de premsa:

Badalona es converteix en la primera institució pública en reconèixer la il·legitimitat de part del deute públic

L’Ajuntament de Badalona aprova una moció que considera il·legítims els interessos contrets per l’ajuntament amb entitats financeres privades en el marc del Plan de Pago de Proveedores 2012

Badalona, 26 de juny de 2013 –  El Grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona, pertanyent a Badalona Indginada i a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), juntament amb el grup municipal d’ICV-EUiA a Badalona van presentar ahir al ple de l’Ajuntament de Badalona una moció “per declarar la il·legitimitat d’una part del deute de l’Ajuntament” (http://badalonaenpositiu.blogspot.com.es/2013/06/a-badalona-no-devem-no-paguem.html?spref=tw&m=1). Amb els vots favorables d’ICV, PSC i CiU, i l’abstenció del PP, el ple de l’ajuntament va aprovar la moció, convertint-se així en la primera institució de l’Estat / de Catalunya (COMPROVAR) que declara il·legítima una part del deute.

El grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona va intervenir en el ple “per a denunciar la perversió del mecanisme del deute, senyalar l’estafa que suposa un deute il·legítim adquirit d’esquenes a la ciutadania”. Segons aquest grup vinculat a Badalona Indignada (15M) i a la PACD (www.auditoriaciudadana.net), una de les principals perversions és la que resulta del finançament per part del BCE al sector financer a un 1% d’interès mentre que les institucions públiques s’acaben endeutant amb aquest mateix sector financer a interessos que van entre el 5 i el 14%.

Així el Ple Municipal va considerar il·legítims “els interessos contrets amb les entitats financeres privades Caixabanc, Catalunyabanc, Bankia, Banc Sabadell, CAM, Banco Santander, Banesto, Banco Popular, Bankinter, Caja Espanya, Cajamar i BBVA per el capital de 31.036.946,75 ME prestats en el marc del Plan de Pago de Proveedores 2012 del MEF on s’han aplicat interessos del 5,54% per diners públics que aquestes entitats financeres han obtingut a interessos inferiors a l’1%” i insta a fer les passes necessàries per a aconseguir  la nul·litat d’aquest deute il·legítim. Es van denunciar també els crèdits ICO, que a l’ajuntament de Badalona han arribat a 46.232.425’93 euros,representant un benefici per les entitats bancaries implicades de 2.098.952,13 cada any aproximadament. “Recordem que això són diners públics que passen a les mans privades del bancs” va denunciar el representant del grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona.

El grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona considera que aquest sistema de finançament és pervers, injust i facilita la dictadura financera. “Hem d’aturar aquesta estafa legal, canviar el mecanisme de finançament dels organismes públics i impulsar Auditories Ciutadanes del deute per establir quina part es il·legítima i negar-nos a pagar-la”, van afirmar durant el ple d’ahir. Durant la presentació de la Moció es va denunciar que la democràcia es troba segrestada pels mercats financers, i un dels exemples més clars és la reforma de la consititució realitzada a l’Agost de 2011 en la que s’establia la prioritat del pagament del deute per sobre de qualsevol altre inversió o despesa social.

El grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona denuncia que mentre l’alcalde de Badalona anuncia superàvit en la gestió pressupostària de l’Ajuntament, el deute a l’Ajuntament de Badalona ha augmentat en un sol any de 94.406.000 a 137.484.000 euros (http://www.diaridebadalona.com/el-deute-municipal-augmenta-en-quasi-un-50-durant-el-2012). Aquest  i d’altres grups locals de la PACD estan treballant per denunciar el mecanisme del deute i la manca de transparència i participació en l’àmbit municipal. “Una de les respostes que podem donar a nivell local per tractar de pal·liar aquesta injustícia és la que s’ha presentat avui  a Badalona en forma de moció”.

Per a més informació contacteu amb

MAILauditoriabdn@gmail.com

Afegim a continuació més informació per si es del vostre interès:
Enlace a documento colaborativo de la PACD con información sobre el Plan de Pago Proveedores- Préstamos ICO:

Recull de publicacions:

4 comments on “Badalona declara il·legítim part del seu deute

  1. Retroenllaç: Badalona, primera ciutat en declarar il·legítima una part del seu deute | Badalona Indignada

  2. Retroenllaç: Badalona, primera ciutat en declarar il·legítima una part del seu deute | #15Maresme

  3. Retroenllaç: Ayuntamiento de Badalona es el primero de todo el Estado que declara ilegítima una parte de su deuda; reconociendo que ésta fue contraída sin responder a los intereses de los ciudadanos/as | Asamblea popular Plaza de Dalí

  4. Retroenllaç: [plazas] Badalona, primera ciudad en declarar ilegítima una parte de su deuda | Marbella Toma La Plaza – 15M Marbella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Juny 26, 2013 by in Uncategorized and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: