Auditoria Badalona

per una Auditoria Ciutadana Municipal a Badalona. PACD – Badalona

Manca de transparència i informació en l’aprovació dels Pressupostos Municipals de Badalona del 2014

Manca de transparència i informació en l’aprovació dels pressupostos municipals de Badalona del 2014
 
  • El grup Auditoria Badalona denunciem que l’Ajuntament no ofereix informació exhaustiva del pressupost municipal, fet que elimina qualsevol possibilitat de participació ciutadana durant l’elaboració dels pressupostos. 
 
  • L’ajuntament ha convocat un ple extraordinari amb només tres dies d’antelació, i sense possibilitat de consultar la documentació econòmica per part de la ciutadania.

El grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona denunciem públicament l’actitud opaca del govern municipal del PP, encapçalat per l’alcalde Xavier García Albiol, així com la seva nul·la voluntat de fer uns pressupostos participatius. Des del passat 15 de gener, on en audiència pública es van presentar dades molt generals, l’Ajuntament no ha ofert cap informació exhaustiva del pressupost municipal per al 2014.
El 27 de desembre, el govern local va facilitar als grups de l’oposició un esborrany de la proposta de pressupost per a l’any 2014, amb una primera pàgina amb informació molt bàsica i tres pàgines més en blanc. En aquesta línia, els expedients que es presenten al ple extraordinari d’aquest divendres (en aquest cas el pressupost) estan disponibles només per a regidors i regidores durant aquests dies, la població podrà accedir-hi un cop aprovats.
L’aprovació dels pressupostos és el fet econòmic més important de l’any a nivell local, ja que és el document a on es recullen les prioritats de l’administració i on es detallen en què i en quina quantitat es gastaran els diners de la ciutat. La poca informació donada pel govern a Badalona no són suficients per tal que la ciutadania pugui participar, intervenir o fer un seguiment de la gestió municipal.
El grup Auditoria Badalona considerem inacceptable que a l’empara d’un mecanisme que l’actual legislació considera extraordinari, l’alcalde Xavier Garcia Albiol pretengui aprovar en Junta de Govern els pressupostos municipals si no té el suport de cap grup de l’oposició, fet que comportaria que de 27 regidores i regidors l’aprovació més important de l’Ajuntament la facin l’alcalde i 4 regidors més, 5 membres de 27.
Des d’Auditoria Badalona denunciem que en cas d’aplicar-se aquest mecanisme d’aprovació les modificacions pressupostàries es realitzarien també en Junta de Govern, en lloc del Ple Municipal, dificultant així, de nou, el control ciutadà i de l’oposició sobre l’execució pressupostària real.

One comment on “Manca de transparència i informació en l’aprovació dels Pressupostos Municipals de Badalona del 2014

  1. Retroenllaç: #OperacióAPM Alliberem els Pressupostos Municipals | Auditoria Badalona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on febrer 12, 2014 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: