Auditoria Badalona

per una Auditoria Ciutadana Municipal a Badalona. PACD – Badalona

Instància per demanar els documents econòmics en format treballable

El grup Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona, a dia 20 de novembre de 2014, hem presentat una instància a l’ajuntament de la nostra ciutat demanant la publicació dels pressupostos municipals i les liquidacions al web del consistori en un format treballable.

Avui dia al web de l’ajuntament només està disponible en format .pdf, fet que impossibilita que la ciutadania pugui treballar sobre les qüestions econòmiques públiques de la ciutat d’una manera accessible.

Els pressupostos són el document econòmic més important d’un ajuntament, ja que és on es tradueixen les prioritats polítiques en establir en què es gasta, en quina quantitat i com es financien aquestes despeses. Les liquidacions dels pressupostos recullen la informació de com s’ha executat el pressupost inicial, quines han estat finalment les despeses, en quina quantitat i en quin estat queden els comptes públics del consistori.

Què volem?

  • Que la documentació econòmica de l’Ajuntament de Badalona (pressupostos i liquidacions) estigui accessible al web oficial del consistori en un format obert, lliure i treballable (com ara en full de càlcul d’OpenOffice) en un termini breu de temps la d’enguany i a partir d’ara tota aquella que es posi a disposició pública. Així mateix sol·licitem rebre resposta oficial respecte a la resolució d’aquesta demanda.
  • Pressupostos i liquidacions de pressupostos al màxim detall.
  • Informació trimestral de les liquidacions 15 dies més tard a tancament de trimestre.
  • Sol·licitem, respecte al 2015 i en endavant, l’expedient complet: annex de personal, informe de l’interventor, estat del deute, inversions…

Perquè és important?

  • La ciutadania té dret a participar en els assumptes públics i a rebre una informació veraç i de qualitat per part de l’Administració en aquells assumptes que siguin del seu interès.
  • Reiterades demandes al respecte per tal de poder, com a ciutadans i ciutadanes de Badalona, participar activament de les qüestions econòmiques públiques de la ciutat.

Instancia 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Novembre 24, 2014 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: