Auditoria Badalona

per una Auditoria Ciutadana Municipal a Badalona. PACD – Badalona

Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona es reuneix amb el nou regidor d’Hisenda com a primer pas per encetar una Auditoria Ciutadana a Badalona

Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona es reuneix amb el nou regidor d’Hisenda com a primer pas per encetar una Auditoria Ciutadana a Badalona

  • La reunió és una primera presa de contacte on el grup Auditoria ha presentat les seves demandes de transparència i difusió d’informacions públiques. 
  • El regidor d’Hisenda ha confirmat la seva voluntat de promoure una Auditoria ciutadana del deute del consistori badaloní i d’establir un conveni amb el grup Auditoria.

Arrel dels resultats de les passades eleccions municipals del 24 de Maig i de l’entrada del nou govern, el grup Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona va sol·licitar una reunió amb el nou regidor de Badalona Democràtica, José Téllez, que s’encarrega entre altres de l’àmbit d’Hisenda de l’Ajuntament de Badalona.

En aquesta reunió, el grup Auditoria  ha constatat el compromís del nou consistori amb el compliment del seu programa electoral en relació a una gestió dels pressupostos municipals d’una manera transparent, oberta i participativa, garantia de l’accés directe a la informació econòmica per part de la ciutadania i les entitats, implantació de canals de participació i control online de la gestió de pressupostos i facilitats en la interlocució amb l’Administració. El regidor ha explicat l’intenció d’establir un conveni de col·laboració amb el grup Auditoria per iniciar el procés d’una auditoria ciutadana dels pressupostos per saber com s’han gestionat els diners de la ciutadania fins ara en aquest municipi i detectar possibles malversacions i desviacions de cabals públics per poder engegar les mesures legals necessàries.
El grup Auditoria valora molt positivament aquesta trobada amb el regidor, que l’entén com un reconeixement com a interlocutor i a la feina realitzada pel grup, i que suposa un canvi polític radical en la manera de fer vers l’anterior legislatura. Denuncia, per exemple, que l’anterior regidor d’Hisenda del consistori badaloní, Ramón Riera, no va arribar a donar resposta a les dues peticions de reunió que se li van fer arribar durant l’anterior legislatura.

El fet que el nou regidor d’Hisenda hagi accedit a adaptar la trobada als horaris del grup d’Auditoria, fora de la seva jornada laboral, reflecteix la voluntat d’establir un canal de comunicació permanent amb la ciutadania, i confirma la nova manera de fer política del nou consistori.

Primer pas per a una auditoria ciutadana del deute

El regidor de Badalona Democràtica, José Téllez, ha pres el compromís d’establir un canal de comunicació permanent per engegar un procés d’auditoria ciutadana a la tardor.

L’auditoria ciutadana, tant del deute com dels comptes municipals, és un dret de la ciutadania, una eina d’empoderament i un mitjà per denunciar el mecanisme pervers del deute, establir quina part del deute és il·legítima i exigir el no pagament.

Les primeres demandes que li hem transmès són de transparència i facilitat d’interlocució amb l’administració, pas necessari i previ per poder auditar els pressupostos des de la ciutadania.

Foto NdP

1 comments on “Auditoria Ciutadana del Deute de Badalona es reuneix amb el nou regidor d’Hisenda com a primer pas per encetar una Auditoria Ciutadana a Badalona

  1. Retroenllaç: Reunió amb l’ajuntament | OCM Sabadell

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on Juliol 11, 2015 by in Uncategorized.